lauantai 27. joulukuuta 2014

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

Pitäydytään omissa asioissa...

No niin, tulihan tähänkin jäärään tutustuttua! Kasikymppisen ukonjurnuttajan purnaamisia eri aiheista, parin-kolmen sivun tarinoita, ja jokaisen kohdalla nauroin, joissain pariinkin kertaan.

Sinänsä tuttua, ja periaatteessa aika helppokin asetelma: vanhan ja uuden maailman iso ero. Mielensäpahoittaja on tukevasti vanhassa kiinni - piimä, ruokajutut, hiihtäminen, Jaakko Teppo ja niin edespäin. Maaseutu on täynnä tuollaisia ukkoja. Mutta kieltämättä hyvin taitavasti Kyrö tätä asetelmaa kuvaa. Kai se on osaksi niin tuttua, täytyy varoa ettei vain itse ole menossa tuohon suuntaan...

Kuvaava tyylinäyte: "PS. Muovipussin ostaminen on haaskuuta. Niitä hedelmäpusseja saa siitä myyjän takaa ilmaiseksi, jos ei ole kangaskassia."

Ja toinen: "Minä ehdotan (ystävän päivän tilalle) Pitäydytään omissa asioissa -päivää. Lähetetään naapurille, sukulaisille, kiertäville kaupustelijoille, Volvo Markkaselle, puhelinmyyjälle ja nuorisohurjastelijoille hyvissä ajoin kortti taikka mikä se sähkökirje se nykyisin on.Siinä kerrotaan ne päivät, jolloin on turha tulla koputtelemaan, eli aina. Ihan turha soitella taikka vilkutella taikka puhutella etunimellä, vaikka ei varmasti olla koskaan nähty. Ja sama takaisin, että minä annan olla rauhassa jos sinä annat olla. Minä aion hakea tälle EU-rahaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti